Inspirasjon

Belysning

Med riktig belysning kan du skape den perfekte stemningen i hjemmet ditt. Ulike rom krever forskjellige løsninger. Vi i Haneseth bistår deg i å finne den optimale belysningen for dine behov.

Barnerom, kjøkken eller stuen, alle rom trenger forskjellig belysning. Riktig belysning er fundamentalt og ikke minst så påvirker det ditt eget velvære. Når lyskildene er plassert riktig, kan det skape en helt ny stemning i et rom. Har du et mørkt bad, kan det bli en tung start på dagen dersom du ikke har rikelig med lys. Muligheter for å dempe belysningen i stuen på kveldstid kan bidra til den perfekte avslutningen på dagen. Kaldt eller varmt lys, dimbart eller ikke, dette er viktige elementer å huske på når du skal velge lys. Uansett hvilken type belysning du går for, er det viktigste å holde seg til kjente merker og dyktige fagfolk. Dette gir deg inspirasjon og hjelper deg med strømbesparelsene.

Lyskilder

Det finnes mange ulike lyskilder å velge mellom. Ulike kombinasjoner med forskjellige farger og løsninger kan gi rommet et ønskelig preg. Det som er viktig å tenke på er hvilken montering du ønsker, og om det skal være mulighet for endringer i ettertid. LED (light emitting diode), halogen, og lysrør er blant de mest brukte.

LED-lys er blitt veldig populært de siste årene. Pærene gir et moderne og godt lys. Det de er aller mest kjent for er lang levetid. I tillegg krever pærene lite energi og tåler mer enn en alminnelig pære. 

Lysstyring

Haneseth leverer xComfort smarthusløsninger for enkel styring av både lys, varme osv.

Les mer på xcomfort.no

Lysstyring er en nyere løsning og mulighetene er mange. Ved hjelp av riktig bryter og dimmer gir det deg en pen, enkel og sikker måte på å styre lyssettingen etter ditt behov. Trådløse systemer er en rimelig og enkel løsning, som gir deg muligheten til å unngå skjemmende ledninger langs tak, gulv og dørlister. Du trenger heller ikke å legge om det elektriske anlegget for å styre lyset trådløst. De fleste systemer kan kombineres med det elektriske opplegget som du allerede har. Med et lysstyringssystem kan du både tenne og slukke lyset i ett eller flere rom samtidig, og med dimmer kan du regulere lyset i en eller flere lamper samtidig. Praktisk og funksjonelt, med et snev av luksus.

Smarthus hjelper deg ikke bare med strømregningen, den øker også både sikkerhet og komfort. Med smarthusløsning kan du stille inn når du ønsker å skru på eller av ulike enheter. Et godt eksempel er å stille inn kaffemaskinen på morgen, så har du kaffen klar til du står opp. Har du smarthusløsning kan dette også integreres med boligalarmen din, som gjør at du kan styre alt fra mobilen, PC-en eller med et kontrollpanel.

Varmekilder

Er du lei av at det er kaldt på badet om morgen, eller at boligen din er mørk når du kommer hjem fra jobb? Vi i Haneseth bistår deg i å finne den optimale løsningen for dine behov.

Stadig flere huseiere og bedrifter er opptatt av komfort. De ønsker løsninger som både er enkle og varmer godt. Samtidig er miljøtrenden stor og folk vil spare penger. Det er vanskelig å vite hvilke varmekilder en skal velge og hvor man finner de. Varmekilden avhenger av hvilket rom du ønsker å varme opp og størrelsen på boligen. Uansett hvilken type varmekilde du går for, er det viktigste å holde seg til kjente merker og dyktige fagfolk. Dette gir deg både bedre komfort og gode strømbesparelser.

Varmekabler

Varmekabler gir deg god og jevn varme under føttene. I tillegg har de lang levetid, rundt 25-30 år. Temperaturen regulerer du lett ved hjelp av en termostat som kan tilpasses ved alle døgnets tider. Elektrisk gulvvarme krever heller ikke vedlikehold utover forskriftsmessig ettersyn. Varmekabler har vanligvis blitt brukt til våtrom, men trenden er blitt å bruke det i flere rom i huset.

Varmekabler kan gjerne også brukes utendørs. Varmekabler i takrenna er en god investering som vil gjøre vinterhverdagen mye enklere. I tillegg skaper du bedre sikkerhet både for deg og familien, og ikke minst forbipasserende. Ved hjelp av varmekabler i takrenna vil snøen smelte i stedet for å danne farlige istapper som henger fra taket. Kablene er selvregulerende, som betyr at varmen tilpasser seg selv i forhold til snømengden.

Uansett hvilke varmekabler du velger er plasseringen diskré og en god investering som gir optimal varme.

Termostat

Termostater kan både redusere strømforbruket gjennom tidsstyring og regulere temperaturen dag og natt. Mange velger å installere smarthussystemer i sine hjem. Da kan du kontrollere belysning og temperatur fra et sted. Sett tidspunktet du ønsker å skru på lyset og regulere temperaturen, så unngår du å komme hjem eller stå opp til kalde og mørke rom.

Varme- og panelovner

Varmeovner er en effektiv og god varmekilde. De er enkle å bruke, lett å installere og varmer boligen raskt. Temperaturen regulerer du selv. Skal du bytte om på temperaturen ved dag og natt gjøres dette med en liten bryter. De nyeste panelovnene har ofte termostat og kan stilles inn automatisk. Det viktigste du må tenke på med panelovner er plassering, pass på så du ikke setter den for nærme møbler eller andre tekstiler. Og ikke glem at det finnes mange tøffe design med glass og ulike mønstre. Panelovner trenger ikke være hvite og enkle.

Varmelister

Varmelister kan plasseres langs gulvet, men også gjerne langs tak og vinduer. De fordeler varmen godt og det gir deg god komfort og ikke minst bedre utnyttelse av strømforbruket. Ved bruk av varmelister sparer du strøm siden varmen blir jevn og dermed trenger du ikke så høy temperatur. Listene tar liten plass og er en fin og diskré måte å holde på varmen i huset.

Sikkerhet og komfort

Trygghet og komfort er elementer som er viktig for folk flest. Vi i Haneseth bistår deg i å finne den optimale løsningen som gir deg bedre sikkerhet i hverdagen.

Elektriske feil, gamle anlegg eller slurvete løsninger kan gi farlige konsekvenser. Dette kan sette både deg og hjemmet ditt i fare. Med bruk av autoriserte fagfolk og regelmessig vedlikehold av EL-anlegget bør du unngå de største fellene. I tillegg bør du ha en god forsikring. Uansett hvilke sikkerhetstiltak du går for, er det viktigste å holde seg til kjente merker og dyktige fagfolk. Dette gir deg både bedre komfort, gode strømbesparelser og bedre kontroll over huset.

Sikringsskap

Sikringsskapet er el-nøkkelen til hjemmet ditt og avgjør hvor trygt hjemmet ditt er. Har du fortsatt porselen i sikringsskapet? Vel, da er det på tide å bytte det ut. Porselen er nemlig en av de største feilene som skaper problemer, og i verste tilfelle brann. Andre viktige elementer som du finner i de nyere sikringsskapene er jordfeilbryter og overspenningsvern. Sistnevnte er i dag påbudt i alle nye installasjoner. Overspenningsvernet har som funksjon å skjerme det tekniske som er koblet mot anlegget. Dette vil hjelpe mot lynnedslag og andre farlige situasjoner.

Kontakter

Andre tiltak som kan redusere faren for brann er å ha nok stikkontakter. På den måten unngår du bruken av skjøteledninger, som kan lede til brann. Er du usikker på hva du skal velge, kan du spørre en av våre elektrikere, som vil gi deg råd så du kan finne de beste løsningene. Med riktige stikkontakter unngår du ikke bare brannfare, men også strømstøt som kan forårsake skader på deg eller kjæledyr.

Alarm

Installerer du alarm i boligen din unngår du mest sannsynlig å få uventet besøk av innbruddstyver. Dessverre har statistikken høynet med antall innbrudd i året, men samtidig så viser det seg at boliger med alarmsystem ikke er like utsatt. Alarmen kan du lett styre selv. Du bestemmer når og hvor du ønsker å ha på alarmen. Har du husdyr, finnes det egne innstillinger for dette for å unngå unødvendig utløsning. Foruten innbruddsalarm har de nyeste systemene flere funksjoner som gjør at alarmen kan utløses dersom den oppdager brann, røyk, gass eller vann.

xComfort. Foto.
Sikringsskap. Foto.