Haneseth Bodø kommunikasjon og sikkerhet

Brann og sikkerhet

Avdelingsleder Thomas Karlsen og telekommunikasjonsmontør Hugo Lihaug. Foto.

Haneseth Bodø AS ved avdelingsleder Thomas Karlsen og telekommunikasjonsmontør Hugo Lihaug i Kommunikasjon og Sikkerhet. Boksen på veggen bak styrer all sikkerhet i Sentrumsgården i Bodø.   

Liten boks full av futt sørger for full kontroll

Små varslere i taket og en liten boks i kjelleren - og vipps har Haneseth Bodø AS full kontroll med sikkerheten i næringsbygg.

Det bygges flere rom i Sentrumsgården i sentrum av Bodø. Nye butikker skal inn.

Haneseth Bodø AS er på plass med sertifiserte fagfolk for å montere flere detektorer som fanger opp signaler hvis det bryter ut brann.

I kjelleren står en liten, men viktig boks montert på veggen som kommuniserer med alle varslerne - og sender beskjed til 110-sentralen hvis det blir nødvendig. Det handler om sikkerhet, slik det gjør i alle næringsbygg. 

Brann- og sikkerhetsanlegg

Haneseth Bodø AS monterer brann- og sikkerhetsanlegg i mange, og ulike næringsbygg i hele Salten.

Vi har et tett samarbeid med 110-sentralen

- Det er et myndighetskrav at alle offentlige bygg skal ha en brannsentral som er koblet opp til det lokale brannvesenet. Anleggene skal kontrolleres av fagpersoner en gang per år. Sentrumsgården i Bodø er ett av mange bygg i Salten vi har serviceavtale med. Da kontrollerer vi blant annet alarmen og nødlysene, sier avdelingsleder Thomas Karlsen i Haneseth Bodø AS.

Fakta

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) innvilger autorisasjon for installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (ekomnett) i Norge.

Formålet med forskriften er å sikre at ekomnett installeres og vedlikeholdes slik at krav til elektrisk sikkerhet, elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), frekvensbruk og kvalitet blir ivaretatt. En del av formålet er også å sikre at arbeidet utføres av personell med nødvendige kvalifikasjoner.

Les mer om autorisasjon for installasjon og vedlikehold av ekomnett på nkom.no

Haneseth Bodø AS har ekomnettautorisasjon, og har sertifiserte teleinstallatører.

Sertifisert

Det er viktig at installasjonen og driften av alarmanlegg utføres av  sertifiserte fagfolk. Det er derfor en offentlig godkjenningsordning for dette. I tillegg krever flere av de like systemenes produsenter, at ingen andre enn sertifiserte fagfolk tar i produktene deres.

- Vi er sertifisert etter forsikringsselskapenes godkjenningsnemnd. Dette gjør at vi er sertifisert for mange ulike anlegg; blant annet alle de store produsentene som for eksempel Autronica, Honeywell og Elotec, sier Karlsen.


Haneseth Bodø AS ved avdelingen Kommunikasjon og Sikkerhet. T.v. avdelingsleder Thomas Karlsen og t.h. telekommunikasjonsmontør Hugo Lihaug. Sentrumsgården i Bodø er bare ett av mange andre bygg i Salten hvor Haneseth monterer og deretter har servicen på brann- og sikkerhetsanlegg.

Detektorer i alle rom

Alle rom i Sentrumsgården har detektorer som er tilknyttet sentralen i kjelleren. 

- Vi bygger om deler av Rema 1000 og installerer utstyr i to nye butikker. Dette gjør vi ved at vi monterer detektorer i de nye rommene og tilknytter disse til sentralen, sier telekommunikasjonsmontør Hugo Lihaug. 

Bygger fiber

Haneseth Bodø AS er i gang med flere store utbygginger av fiberbredbånd. I Bodø samarbeider vi med Altibox (Signal), Homenet og Telenor.

Telenor har i 2019 bestilt rundt 3.500 installasjoner i Bodø. Utbyggingen skjer i områdene Grønnåsen- Mørkved, øst- og vestbyen, samt hele Rønvik opp til Stordalen.

Haneseth Bodø AS monterer og styrer ikke bare brann- og sikkerhetsanlegg i næringsbygg, men også i offentlige bygg og boligsamvirker i Salten.

Dette innbefatter også butikkalarmer.

- Vi er Securitas-partner når det gjelder alarmanlegg, og monterer ulike sikkerhetsanlegg for dem, sier daglig leder Kjell Hansen.

Sikker adgang

Adgangskontroll er også en del av arbeidet.

- Vi har installert adgangskontroll i flere næringsbygg i området. Blant annet nye Tverlandet skole - og Vestmyra på Fauske. Vi monterer port-telefoner i borettslag, forteller Hansen.

Her er det ulike løsninger å velge mellom.

Ta kontakt med oss for en nærmere prat

Haneseth Bodø AS

Haneseth Bodø AS ble etablert i 1959 og det var her det hele startet med en bedrift på ca. 10 ansatte. I dag er vi i Bodø 75 ansatte og inngår i Haneseth Gruppen med hovedkontor i Bodø.

Haneseth er en slagkraftig nordnorsk aktør innen elektroinstallasjon, automasjon,VVS/rør, høyspent, ventilasjon, små-kraftverk, kommunikasjon og sikkerhet.

Haneseth Gruppen dekker Nord-Norge og har i 2019 passert 320 ansatte. Haneseth Gruppen har sentral godkjenning med ansvarsrett for prosjektering og utførelse i høyeste tiltaksklasse innenfor brann og nødlys. Haneseth Gruppen er også autorisert Ekom installatør og sertifisert fiberinstallatør. Vi har sentral godkjenning i tiltaksklasse 3 for prosjektering og utførelse.

bodo.haneseth.no

E-post:  post@haneseth.no

Telefon:  75 53 50 50

Haneseth Bodø på Facebook

Avdelingsleder Thomas Karlsen og telekommunikasjonsmontør Hugo Lihaug. Foto.