Haneseth Bodø serviceavdeling

Bodø Panorama sparer strømutgifter

Sparer strøm med LED lys

Det vil ikke lenger blir mørkt i korridorene på Panorama I i Bodø. Ikke  etter at Haneseth Bodø har byttet ut alle lys i fellesområdene. Det er mange lys.

- Det er rundt 30 ganger og fire trapperom, samt garasjeanlegg, forteller elektriker Terje Kjelling.

Andreas Dagsloth, Terje Kjelling, Erlend Lehne og André Johnsløv. Foto.

Haneseth Bodø på LED-oppdrag i Panorama I i Bodø. Lærling Andreas Dagsloth, elektriker Terje Kjelling og elektriker Erlend Lehne og deleier og avdelingsleder André Johnsløv.  

Sammen med kollega Erlend Lehne farter de rundt i alle fellesarealene med verktøyene i en handlevogn for ikke å ta for mye plass - og nye lys og LED-pærer på paller i det felles garasjeanlegget.

De nye lysene gir ikke bare mye bedre lys. LED varer også lengre - og blir ikke svart når pæren ikke lenger fungerer.

- LED-armatur varer i rundt 50.000 timer, og alt etter type lys svekkes de med rundt ti prosent tilbakegang etter å ha lyst i rundt 50.000 timer. Det blir altså ikke mørkt etter oppnådde 50.000 timer, sier André Johnsløv, avdelingsleder for Serviceavdelingen og bolig hos Haneseth Bodø.

LED gjør også at borettslaget vil spare energiutgifter. Basert på antall armaturer og hva slags effekt de gamle lysarmaturene, har vi kommet frem til at borettslaget vil redusere strømforbruket for belysning på fellesanleggene med rundt 65 prosent.

- For Bodø Panorama 1 brl vil det bety en økonomisk besparelse på rundt kr 40 000.- i året, hvis man regner en pris pr kwh på 60 øre. I tillegg til å bytte lysarmaturene, blir det montert bevegelsessensorer i inngangene til leilighetene. Dette utgjør en stor besparelse, da driftstiden på lysene vil bli redusert fra 24 timer i døgnet til maks 4, i tillegg til å bruke mindre strøm, sier Johnsløv.

Gang med gamle lysarmatur. Foto.

Gang uten vindu i Panorama I. Slik er lyset i gangen med de gamle lysarmaturene. 

Gang med nye LED-lys. Foto.

...en gang i en annen etasje har fått de nye LED-lysene.

Smart-hus

Ny teknologi omfatter mer enn LED. I samarbeid med Haneseth Automasjon kan elektrikerne sette opp styresystemer som omgjør boligen din til et smarthus. Dette innebærer at du blant annet kan ringe hytta varm,  styre lyset ved hjelp av bevegelse, justere varmen i hvert rom ved hjelp av et varmestyringssystem, eller smartalarm koblet til telefonen. Mulighetene er mange. Ta kontakt med oss og vi hjelper deg!

Gå til kontaktside

Hjemmeside for Haneseth Automasjon

Enøk-spesialisten Enova gir inntil 4000 kroner i støtte til deg som tar kontroll på strømforbruket ditt med et varmestyringssystem.

Teknologien passer like godt for leiligheter som eneboliger og fritidsboliger.

Les mer om varmestyringssystem på enova.no

Vi finner feilen

Det kan også bli feil på anlegget og ikke minst i varmekablene. Også da er Haneseth de rette å ta kontakt med.

-Vi har spisskompetanse for feilsøk og reparasjon av varmekabler. Vi bruker som oftest varmesøkende kamera og brenntrafo til å finne feilen. Vi bruker også et såkalt støtspenningsapparat til dette, og det er bare noen få slike i Norge, da det er 6-7 godkjente feilsøkere på varmekabler. På et bad som er flislagt, er det som regel nok med å ta opp en flis, meisle oss ned til varmekabelen, reparere feilen og legg ned en ny flis. Vi gjør slike jobber bla for andre elektroentreprenører og andre bygg-relaterte firmaer, både i Bodø og utenbys, sier Johnsløv.

Alf Gjertsen lokaliserer feil i varmekabler ved Bodø videregående skole. Foto.

Alf Gjertsen hos Haneseth er en av få i landsdelen som kan drive feilsøking i varmekabler. Denne gang er det en trapp på Bodø videregående skole som har en feil. Gjertsen lokaliserer ved hjelp av avansert utstyr, og reparerer. 

Elsjekk og termografering er også undersøkelser som utføres. Ved varmgang i anlegget oppdages dette i kameraet som brukes under termograferingen. Dette gir økt sikkerhet - og lavere forsikringspremie, noe både private og næringsliv kan ha nytte av å få foretatt. Flere kunde begynner å ta kontakt med oss for å få utført både el-sjekk og vannsjekk samtidig, og det er noe flere borettslag har fått fokus på. Da handler det om at elektriker og rørlegger møter til avtalt tid, og samtidig, slik at kunden slipper flere oppmøter. 

Trappen etter at feilen er lokalisert og reparert. Foto.

Feilen er lokalisert og reparert - og flisen som måtte opp for å komme til kabelen er lagt ned slik at trappen er like fin som før. Bare bedre.  

Trives som lærling hos Haneseth Bodø

Andreas Dagsloth, elektrikerlærling ved Haneseth Bodø. Foto.

Andreas Dagsloth er elektrikerlærling på andre og siste året hos Haneseth Bodø. Haneseth Bodø AS har pr i dag 11 lærlinger, fordelt på forskjellige fagfelt. Dagsloth er fornøyd med yrkesvalget.

- Jeg vil gå opp til fagbrevet og så få meg jobb, sier han.

Det som i utgangspunktet var et tilfeldig yrkesvalg for 19-åringen, viste seg å være midt i blinken.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gå på videregående. Jeg måtte bare prøve noe, og etter første året på elektro fant jeg ut at dette var yrket for meg. Da var det bare å fortsette. Jeg var heldig, sier han.

Avdelingsleder André Johnsløv sier bransjen er avhengig av rekruttering.

- Lærlinger er viktig for oss, da det er her hovedrekrutteringen skjer. Det er derfor viktig å lære opp egne lærlinger, til å bli flinke montører. Det er mange av de som består fagprøven som får tilbud om en ansettelse i bedriften, og nivået på de lærlingene vi har i dag er høyt. Vi tar inn lærlinger hvert år, og vi har jevnlig lærlinger som går opp til fagprøven, sier han.

I 2016 vant Haneseth «I vinden-prisen», nettopp for å være en aktør som satser på å ta inn lærlinger i bedriften, og satse på ung arbeidskraft. Det er viktig at bedrifter tar inn lærlinger i yrkesfag, slik at man opprettholder både utdanningsbehovet og muligheter for at de som velger yrkesfag kan få seg lærlingeplass, og til slutt en fast jobb. Samfunnet må ha håndverkere, og da er det viktig som bedrift å bidra til det.

- Vi har faktisk anbudsforespørsler der kunden krever at lærling skal være med i oppdragene, det kan være at en viss prosentandel av oppdraget skal utføres av lærling. Og en av våre store kunder kan faktisk gi oss bot hvis vi ikke oppfyller dette kravet, det er nedfelt i kontrakten, noe som foreløpig er sjelden kost. Det er virkelig et steg i riktig retning for å sørge for å bidra til at det læres opp fagfolk til bransjen.

Mer enn elektro

Elektrikere Erlend Lehne og Terje Kjelling. Foto.

Gammel armatur og gamle lysarmatur er her byttet ut til nye LED-lys. Elektrikerne Erlend Lehne og Terje Kjelling. 

Elektrikerne er bare én arbeidsgruppe hos Haneseth, da Haneseth Gruppen AS er inne på flere fagfelt, og er blitt en totalteknisk underentreprenør:

  • rørlegger
  • automasjon
  • sikkerhet
  • høyspent
  • vannkraft

Serviceavdelingen gjør oppdrag fra smått til stort, så vel private som bedriftskunder. Vi har bla egen avtale med medlemmer i Nobl. Alle medlemmer der har fordelaktige priser på materiell og timepris hos oss.

Fikk avtale med Forsvaret

Haneseth Gruppen AS har nylig landet en større avtale med Forsvaret, og skal bidra til å drifte de elektriske anleggene på byggene deres i Bodø-regionen.

Avtalen en viktig for oss, og betyr at flere montører jobber med dette hele tiden. Avtalen har en varighet på 2 år, med opsjon på opptil 3 år i tillegg, altså inntil 5 år til sammen. Vi har satt av et visst antall ressurser, både montører ute, og saksbehandler på kontoret, for å skjøtte avtalen, og synes det er spennende å jobbe for en slik kunde. 

Haneseth Bodø AS

Haneseth Bodø AS ble etablert i 1959 og det var her det hele startet med en bedrift på ca. 10 ansatte. I dag er vi i Bodø 75 ansatte og inngår i Haneseth Gruppen med hovedkontor i Bodø.

Haneseth er en slagkraftig nordnorsk aktør innen elektroinstallasjon, automasjon,VVS/rør, høyspent, ventilasjon, små-kraftverk, kommunikasjon og sikkerhet.

Haneseth Gruppen dekker Nord-Norge og har i 2018 passert 300 ansatte. Haneseth Gruppen har sentral godkjenning med ansvarsrett for prosjektering og utførelse i høyeste tiltaksklasse innenfor brann og nødlys. Haneseth Gruppen er også autorisert Ekom installatør og sertifisert fiberinstallatør. Vi har sentral godkjenning i tiltaksklasse 2 innen rør, sanitær, varme/kjøleanlegg og sprinkleranlegg.

Kontakt:  bodo.haneseth.no

E-post: post@haneseth.no

Telefon:  75 53 50 50

Haneseth Bodø på Facebook

Les om Bodø by på an.no

Ansatte ved Haneseth. Foto.